Blog Webinarbox

BLOG

De opmars van lokale bieren

België en haar bier, een verhaal dat eeuwen geleden begon… en waarvoor we wereldwijd geprezen worden!Dit is waar de Belgen zo trots op zijn!

Ondanks de beperkte oppervlakte kan je in België meer dan 2000 unieke bieren vinden, waarvan de fruit-en abdijbieren de bekendste zijn.

Deze grote diversiteit en rijkdom aan biersoorten gaat ook gepaard met een heuse biercultuur. Zo heb je in België talloze cafés waar een groot aantal bieren geschonken wordt. Ieder bier dient in zijn specifieke glas geschonken te worden, op zijn idéale temperatuur (meestal tussen 8 en 15°C) en met de juiste schuimkraaghoogte. Dit zijn de voorwaarden waar zeker moet aan voldaan worden en waar zelden of nooit van afgeweken wordt. Omwille van zijn bijzonderheid werd in 2011 de Belgische biercultuur op de lijst gezet van immaterieel cultureel erfgoed.


Belgische streek- en abdijbieren zijn sinds corona enorm aan het “boomen". De stijging in de verkoop is toe te schrijven aan het feit dat de consument meer belang hecht aan ambachtelijke en lokale producten. En daar spelen de brouwerijen handig op in. Oude recepten worden vanonder het stof gehaald en zo ontstaan er vele nieuwe biercreaties op de markt. Een mooi voorbeeld van de wisselwerking tussen traditie en vernieuwing.


Maar genoeg gepalaverd… tijd om de proef op de som te nemen.

Ontdek ons assortiment aan bierboxen in onze catalogus.

#bier #craftbeer #beerlover #aperobox #giftbox #giftboxideas

2 keer bekeken